Liity joukkoomme!

Meitä Lapin terveydenhoidon ammattilaisia yhdistää
työmme lisäksi ainutlaatuinen ympäristö. Pohjoisessa
mittakaava on ihmisen mittainen - niin työssä kuin
vapaa-ajalla. Kun olet kiinnostunut monipuolisista
tehtävistä mukavassa joukossamme ja laadukkaasta
elämästä vireässä keski-Lapin keskuksessa, tervetuloa
meille!

Ota yhteyttä, kun Lappi kutsuu >>

     
 
 
     
     
 

MONIPUOLISET TUTKIMUSMAHDOLLISUUDET - "Kyllä täällä ihmisiä hyvin hoidetaan"

tk_laboratorio

Sodankylän tk:ssa toimii oma röntgen ja laboratorio, joiden molempien toimintaa on kehitetty monin tavoin vastaamaan nykylääketieteen käytäntöjä ja potilaiden tarpeita. Sodankylä on ollut myös edelläkävijä telelääketieteen käyttöönotossa.

Vastaava laboratorionhoitaja Marja Kiiskinen tuntee työpaikkansa 34 vuoden ajalta. Asiakaspalvelun kannalta Kiiskinen pitää tärkeänä sitä, että laboratorion näytteenotto toimii joustavasti ja nopeasti ilman ajanvarausta. Ainoastaan spirometreihin ja laktoosi- ja glukoosirasituksiin on varattava aika etukäteen, muihin on tarvittaessa ajanvarausmahdollisuus. Asiakkaille laboratorio on avoinna ma-pe 8-12. Tutkimukset, joita ei tehdä omassa terveyskeskuksessa ja jotka tilataan Lapin keskussairaalan laboratoriosta, siirtyvät heti potilaan ilmoittautuessa keskussairaalan tietokantaan. Tämä nopeuttaa vastauksien saamista oleellisesti.

tk_rontgenVastaava röntgenhoitaja Ulla Häätylä on nähnyt työssään röntgenteknologian ja telelääketieteen kehityksen. Sodankylän kunta on vuodesta 2005 ollut mukana sähköisten röntgenpalveluiden kehittämisessä ja käyttöönotossa yhdessä 12 muun Lapin kunnan ja Lapin keskussairaalan kanssa. Käytössä on JIVEX-ohjelmisto, johon voidaan röntgenkuvien lisäksi viedä mm. endoskopiakuvat, silmänpohjakuvat ja muut digitaaliset kuvat. Järjestelmän ansiosta sähköiset konsultaatiot LKS:ssään ovat mahdollisia reaaliaikaisesti. Keskussairaala myös vastaa kuvien arkistoinnista. Keuhko- ja luukuvvien lisäksi sydänfilmit, kuulokäyrät ja valokuvat digikameralla (esim. ihottumista) otetaan röntgenissä. Röntgenlääkäri käy noin 2 krt /kk ja röntgenlääkäri vahvistaa vuosittain yli 20 % diagnooseista, lisäksi hän tekee myös tarvittavat ultraäänitutkimukset.

 
 
     
      © Sodankylän kunta